marți, 28 septembrie 2010

...in Sasebo,la fabrica de portelan arita yaki,China on the park

Cred ca  marea majoritate stiti portelanurile arita yaki ..neavind posibilitate de a aduce vesela si artizanat romanesc,cel putin as vrea  sa-mi rasfat clientii  cu farfurii din portelan arita yaki,facut de compania Fukagawa...

Portelanul la care m-am oprit eu pentru vesela este colectia Blue Winery a lui Fukagawa Seiji.

Fukagawa

Fukagawa este o familie, un nume de brand, un loc şi în zilele noastre o fabrica de porţelan din regiune Arita.Istoria sa datează din secolul al XVII-lea. Fukagawa este astfel o parte, dar nu toate de Arita. 

Istoria sa începe cu Ezaiemon Fukagawa, care în 1856 a devenit şeful de afaceri de porţelan familiei sale si a fondat în 1875 Koransha (Compania de Orhidee parfumate) în Arita, Japonia, pentru a produce tacamuri pentru export.

În 1894 Compania Fukagawa a fost fondată de către Chuji Fukagawa, cu marca Fukagawa de Muntele Fuji şi un flux, ca marca sa.

 In Paris,Expozitia Internationala din 1900 ,Chuji Fukagawa câştigat Medaille d'Or,cu mare vaza de flori Printre mulţi artişti ce au participat,celebru Kinsaku Ide, designer de forma, si sculptor Toshi Ninomiya ar putea fi remarcat ca au luat parte la producerea de la Paris Expo 1900 prize-winning vase.Compania Fukagawa a servit ca furnizor pentru imperiale japoneze, de uz casnic din 1910 si produce doar ceea ce înţelegem noi prin porţelan adevărat la temperaturi ridicate.

 

 

 M-am oprit la colectia Blue Winery pentru ca ,si va arat imediat imaginea veselei,pe portelanul alb si stralucitor ca o perla este pictat un strugure,in toate culturile strugurele fiind un semn de bun augur.

ブルーワイナリー BLUE WINERY

ぶどうの意匠は、古今東西を問わず吉祥文様です。
「用の美」を追及した現代的な形姿に、100年前の下絵技法「エイログラプ」によるブルーのグラデーションが真白な磁器肌に染め込まれ、現代のブルー&ホ ワイトとして再現されています。白磁の間に、調子を取る様に伸びる「つる」を手描きで入れているのも、一つ一つの表情の違いが器に温かで気韻ある印象を与 える為です。熟練した職人の手技による現代のブルー&ホワイトには、明治期以来頑なに変わる事なく伝承してきた工芸品としての魅力が備わっています。


深川を代表する清潔感のあるホワイト&ブルーの秀作
手描きによるぶどうのつるの表情がとてもやわらかく
女性的な印象を与える器です
和・洋 料理を選ばず使い易い器は洋食器に囲まれても違和感なく
白い磁器肌にブルーのグラデーションは美しく清潔感があります

ぶどうの意匠は古今東西を問わず吉祥紋様です.


Fabrica de portelan
...si...toaleta...este doar toaleta...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu